Починаючи з 1985 року кросівки Nike Air Max по праву вважаються одними з найбільш популярних кросівок в світі спортивного взуття. Але що приховує в собі зворотний бік такої популярності? А приховує вона величезні можливості для заробітку на продажах підроблених кросівок. Про те, як не попастися на вудку недобросовісних продавців і відрізнити оригінальні кросівки Nike Air Max від підроблених поговоримо далі.

Як відрізнити підроблені кросівки Nike Air Max?

Бажання купити довгоочікувану пару новеньких Air Max рухає нами в пошуку кращої ціни, кращого асортименту, кращої акції, і веде нас до найбільш популярних в Україні інтернет-сайтів: Ebay, Aukro, Olx, Allegro і багатьох інших. Лише Aukro за запитом "nike air max" показує більше 1000 варіантів кросівок (для порівняння: Ebay - 89000, Olx - 6000, Allegro - 12000 результатів), і хоча частина з них - це пропозиції з продажу оригінальних кросівок, інша частина з назвами типу цїєї : "Акція!! Весна 2016 Кросівки Nike Найк Air Max 90" і ціною в 650 грн є відвертою спробою продати підробку.
 

Приклад пропозицій з продажу підроблених Nike Air Max

Люди завжди шукають способи купити дешевше, і я не засуджую тих, хто навмисно купує підроблені Nike Air Max, це вибір кожного. Однак, для тих, хто дійсно хоче розібратися у відмінностях підробки і оригіналу, або просто не хоче бути обдуреним, я складаю цю інструкцію. Вона не спрямована на якусь одну модель, це скоріше універсальний звід правил і зауважень, на які варто звернути увагу як до, так і після покупки. Отже, приступимо.

3 поради як відрізнити підроблені Nike Air Max до покупки

1. Ретельно вибирайте магазин

Вписуючи в пошукових системах запит "Nike Air Max" і отримуючи тисячі сайтів в результатах пошуку, не думайте, що сайт, який Ви знайшли на першому, другому чи навіть п'ятому місці 100% продає оригінальне взуття тільки через те, що він так високо знаходиться. Якщо Ви хочете купити оригінальні кросівки Nike Air Max - забудьте про всі китайські магазини, а також магазини, в яких ціна на новенькі та легендарні моделі дорівнює 300-1300 грн, та ті магазини, в яких представлені стандартні фотографії, взяті з китайських інтернет-сайтів. А найкраще, звертайтеся в ті магазини, яким Ви довіряєте.

Приклад асортименту магазинів з підробленими Nike Air Max:

Асортимент магазину fankyshop.net, що продає підробки
Асортимент vse-krossovki.in.ua, що продає підробки

Пам'ятайте: ціна на оригінальні кросівки Nike Air Max починається приблизно з 80$, а на жіночі та підліткові з 50$. Звичайно, іноді стаціонарні та інтернет-магазини з оригінальним взуттям дозволяють нам купити Nike Air Max зі знижкою, але це буває лише іноді і тільки на моделі, які вже розпродаються. Не дивлячись на це, значно занижена ціна повинна запалити для Вас червону лампочку, так як можливо перед Вами звичайна підробка.

2. Упаковка

В оригінальних Nike Air Max упаковка обов'язково картонна, а кросівки всередині коробки не упаковані в пакети або целофан, а обгорнуті фірмовим папером. Ви отримали відповідь, що кросівки не будуть вислані в коробці через збільшення вартості доставки? Не ризикуйте, це частий прийом при продажі підробок, швидше за все ніякої коробки і немає.

3. Колір, дизайн і код кросівок

Є люди, які напам'ять пам'ятають всі колірні варіанти оригінальних Air Max, і лише глянувши на модель вони зможуть сказати, чи в цьому кольорі їх випустив конвеєр Nike. Вам же не потрібно запам'ятовувати, досить поглянути на код кросівок, вказаний на внутрішньому ярлику. Код складається з 9 цифр, спочатку 6, після знак "-" і ще 3 цифри.

До здійснення покупки Ви можете попросити продавця про надання фотографії з цим кодом (але часто він вказаний в описі). А далі впишіть код моделі в пошуковику і звірте зображення моделі з тими кросівками, які збираєтеся купити. Якщо колір елементів відрізняється - значить перед Вами підробка Nike Air Max.

Представлені на фотографіях нижче кросівки діаметрально відрізняються один від одного. На підроблених кросівках Air Max 1 (фото 2) використовуються інші відтінки елементів на відміну від перших.

ОРИГІНАЛ:

Оригінальні кросівки Nike Air Max

ПІДРОБКА:

Підроблені кросівки Nike Air Max

Описані вище поради повинні допомогти Вам відрізнити оригінал Nike Air Max від підробки, але на додаток до них варто сказати ось що:

  • Завжди звертайте увагу на якість опису кросівок. Якщо Ви бачите текст з великою кількістю стилістичних та орфографічних помилок, це означає, що існує реальна можливість того, що опис скопійовано з якого-небудь китайського сайту з підробками і переведено через онлайн-перекладач;
  • Якщо пропозиція включає в себе такі слова, як: Краща ціна, Якість, Nike Air Max 2015 року, 4 кольори (або більше), Акція, Хіт, Супер - це ще один привід для роздумів, чи не підробка перед Вами;
  • Шукайте і перевіряйте відгуки про магазин або продавця. Чи немає там інформації про продаж підроблених Nike Air Max? Звичайно, до відгуків сьогодні варто ставитися з обережністю, так як їх можна "накручувати" або видаляти "неугодні", проте факт є фактом - перевіряти їх завжди потрібно.

Якщо до прочитання цієї інструкції Ви вже встигли купити кросівки, але сумніви з приводу їх оригінальності не дають Вам спокою, тоді практичні поради щодо визначення оригінальних Nike Air Max від підроблених після покупки до Ваших послуг.

Як відрізнити підроблені кросівки Nike Air Max після покупки? Інструкція

1. Шнурівки і якість шнурування

В оригінальних кросівках Nike Air Max довжина шнурків завжди пристосована до кросівок, в підроблених же все виконано "як попало". Ця проблема підроблених версій особливо помітна на великих розмірах взуття, де довжина шнурків не дозволяє протягнути їх в усі отвори і при цьому зав'язати шнурівки. Шнурівки просто надто малі...

Техніка зав'язування шнурівок також може стати поганою передумовою. Зверніть увагу на кілька прикладів шнурівки підроблених кросівок наще.

ДЕКІЛЬКА ПРИКЛАДІВ ШНУРУВАННЯ У ПІДРОБОК:
 

Шнурування підробок

Шнурування підробок

Шнурування підробок

2. Пластикові отвори під шнурівки

Отвори під шнурки не повинні бути опуклими (тобто, виступати з корпусу), до того ж, у підроблених кросівках Air Max ці отвори значно менші, ніж у оригінальних.

ОРИГІНАЛ:

Оригінал - отвори не виступають

ПІДРОБКА:

Опуклі отвори шнурівки у підробки

3. Матеріали і якість виконання

У підроблених кросівках Nike Air Max вставки замші і шкіри часто замінюються на пластикову або синтетичну імітацію. Також підробки характеризуються низькою якістю матеріалів та виконання деяких елементів. Тут може бути безліч нюансів: неточне оформлення логотипу, нерівні шви, велика кількість клею на корпусі, їдкий запах взуття, а нитки, якими прошиваються підроблені Nike Air Max, як правило, темніші або світліші від прошиваного матеріалу.

ОРИГІНАЛ:

Матеріал і яість виконання оригінальних Air Max

ПІДРОБКА:

Матеріал і якість виконання підроблених Air Max

Як бачите, у підробленій версії логотип змінив своє положення.

4. Елементи на п'яті, язичку й підошві

Детально проблему підроблених кросівок з цих аспектів я розглянув в статті: Кросівки Nike Air Force 1 - Як відрізнити підробку? (1 пункт). Але для ясності, подивіться на фото оригінального задника і задника підроблених кросівок Nike Air Max.

ОРИГІНАЛ:

Задник оригінальних ейрмаксів

ПІДРОБКА:

Задник підроблених ейрмаксів

Виглядають вони дуже схожими, однак в оригінальних кросівках Nike Air Max букви гладкі, в підробці - на буквах зустрічаються «хвостики» від ниток. Це говорить про низьку якість виробничої лінії, Nike намагається не допускати таких проблем в кросівках.

5. Бирка всередині кросівка

Важливе її розташування: бірка повинна бути розташована на задній панелі язичка. Зовнішній вигляд залежить від року випуску кросівок. Шрифт не повинен відрізнятися від зображеного на фотографіях оригіналів нижче.

КІЛЬКА ФОТОГРАФІЙ ОРИГІНАЛІВ:

Оригінальна бірка 

Оригінальна бірка Air Max

У більш ранніх версіях кросівок (ранніх років) бірка виглядає трохи інакше:

 

Важливу роль відіграють інтервали між даними на бірці: контактні дані (US, UK, EUR, CM) і їх значення повинні прилягати один до одного, а дата випуску - до штрих-коду (два останні приклади).

6. Етикетка на коробці

Колір коробки, як і етикетки, розміщеної на ній, залежить від моделі. Більшість новіших кросівок Nike Air Max йдуть в коробках коричневого кольору з чорною етикеткою (останнє фото).

КОРОБКИ ОРИГІНАЛІВ:

Коробка

ФОТО КОРОБКИ ПІДРОБКИ:

коробка підробки

Етикетка повинна торкатися лівої нижньої частини коробки. Переважна більшість кросівок Nike Air Max - це кросівки в чоловічих розмірах, тому Nike не використовує термін «Mens» в назві моделі. До того ж, на фото з підробленими кросівками Air Max білий ободок етикетки має занадто товстий контур.

Сподіваюся, дана інструкція допоможе Вам купити оригінальні кросівки Nike Air Max, а ще краще, позбавить Вас від недобросовісних продавців, що продають підробки.

У міру можливості залишайте свої зауваження на тему визначення оригінальних кросівок від підроблених, а я буду доповнювати статтю.

Стаття по темі: 3 роки в Nike Air Max - чи варто витратити $200 на кросівки?

   
  

Автор блогу Роман Юрченко,

01 червня 2014 року