Nike Roshe Run це дійсно популярні кросівки. Стильні, легкі, добре вентильовані і досить доступні - в цілому, відмінний вибір на спекотні місяці літа. Пам'ятаю, коли я вперше тримав їх у руках, то задумався: "невже є сенс їх підробляти, адже Roshe Run спочатку створені без усього зайвого?". Але, мабуть, сенс є, і в силу великого попиту в Україні багато магазинів пропонують Вам купити дешеві підроблені Nike Roshe One. Робити це чи ні - Ваш вибір, а для тих, хто хоче купити оригінал, команда Styles склала невелику інструкцію: "Кросівки Nike Roshe Run - як відрізнити підробку?".

Кросівки Nike Roshe Run - як відрізнити підробку?

На самому початку варто згадати, що слово "Run" в назві завжди вводило покупців в оману, натякаючи на "бігове" призначення взуття. Можливо і Ви думаєте, що Nike Roshe Run це бігові кросівки, проте це не так. Кросівки Nike Roshe Run зовсім не призначені для бігу, і щоб виправити ситуацію, в 2015 році компанія Nike змінила назву моделі на Nike Roshe One. Далі по тексту ми будемо використовувати нову назву моделі, отже, почнемо.

Як відрізнити підроблені кросівки Nike Roshe One?

1. Інформація на коробці

Є один важливий момент, який іноді видає підроблені кросівки Nike Roshe One - перевірте його першим. Якщо параметр довжини устілки кросівок "cm", зазначений на коробці, написаний великими літерами (тобто - "CM"), то перед Вами копія, репліка, фейк - називайте, як зручно.

Інформація на коробці оригінальних кросівок Nike Roshe One (відкрийте зображення в новій вкладці, щоб збільшити розмір фото):

Інформація на коробці фірмових кросівок Nike Roshe One

Інформація на коробці підроблених кросівок Nike Roshe One (відкрийте зображення в новій вкладці, щоб збільшити розмір фото):

Інформація на коробці підроблених кросівок Nike Roshe One

На орігінальній коробці Nike Roshe One наклейка з допоміжною інформацією (назва, колір, код, розмір і так далі) розташована в нижньому лівому кутку. На коробці з підробленімі кросівками ця наклейка може бути ліворуч або розміщуватись по центру.

Пам'ятайте: коробка - це обов'язкове доповнення, тому якщо трапилося так, що замовлені кросівки Nike Roshe One прийшли, наприклад, в пакеті - значить перед Вами гарантовано підробка.

2. Ідентифікаційний код

Для початку звірте ідентифікаційний код з бірки кросівок (9 цифр) з тим кодом, який вказаний на коробці. Якщо коди не співпадають - на жаль, Ви купили підроблені Nike Roshe.

Ті, у кого код збігся, посміхнулися, але це ще не все - перевірте ще дещо. Впишіть код з бірки в пошукову систему і перевірте чи цю модель кросівок видасть пошукова система. Перевірка через пошукову систему це відмінний спосіб перестрахуватися до моменту здійснення покупки. Чому? У ситуації з сумлінними продавцями Ви знайдете в інтернеті саме бажану модель кросівок, а в ситуації з продавцями підробок код моделі або не буде вказано, або буде замінений на артикул виду AAA00031, або пошукова система видасть Вам зовсім іншу модель взуття.

Подивіться на загальну якість бірки: в оригінальних Nike Roshe One бірка якісно і рівно приклеєна. А ось нерівне її положення та нерівні шрифти можуть свідчити про те, що перед Вами копія.

Бірка у оригінальних кросівок Nike Roshe One (відкрийте зображення у новій вкладці, щоб збільшити розмір фото):

Бірка у оригінальних кросівок Nike Roshe One

Бірка у підроблених кросівок Nike Roshe One (відкрийте зображення у новій вкладці, щоб збільшити розмір фото):

Бірка у підроблених кросівок Nike Roshe One

3. Колір

Якщо перед Вами пара Nike Roshe One в класному, але все ж неймовірному кольорі, значить, як мінімум, варто засумніватися і провести маленьку перевірку на оригінальність. Раніше щоб зрозуміти, яке забарвлення було випущене з фабрики Nike, а яке ні, потрібно було знати всі випущені кольори. Сьогодні Вам достатньо зайти на сторінку Roshe Run Database, на якій можна знайти всі Nike Roshe One з фото і коротким описом, випущені на даний момент.

Не хочете витрачати час на пошук або не знайшли потрібної моделі? Впишіть в пошуковик код Вашої моделі і перевірте, чи співпадає колір кросівок, з тими, що з'явилися в результатах пошуку.

Roshe Run Database - визначити оригінальні кросівки Nike Roshe Run за кольором

Для когось, можливо, настільки старанна перевірка перед покупкою може здатися дивною, проте, в той час, коли дуже багато магазинів продають фейк, потрібно докласти багато зусиль, щоб знайти оригінальні кросівки.

4. Ремінець на п'яті і язичку кросівок

Кросівки Nike Roshe One оснащені спеціальними ремінцями, що дозволяють легко переміщати взуття з місця на місце. У випадку з оригінальними Nike Roshe ці ремені досить великі. Достатньо великі для того, щоб просунути в кожен з них вказівний палець і вільно покрутити кросівок на ньому. У підроблених кросівок ремені значно меншого розміру. Ви відразу помітите це, коли спробуєте просунути в них палець: він або не пролізе, або місця буде недостатньо, щоб крутити кросівками.

Кросівки Nike Roshe One оснащені спеціальними ремінцями

До того ж, на оригінальних Nike Roshe One логотип, розміщений на ремені в районі язичка, не статичний, його можна рухати (вгору-вниз). А ось у підроблених кросівках даний логотип Nike просто вшитий в ремінець.

В оригінальних Nike Roshe One логотип, розміщений на ремені в районі язичка, не статичний, його можна рухати,а у підроблених кросівок він вшитий в ремінець

5. Устілка і шви під устілкою

В оригінальних кросівках Roshe One устілка дуже еластична, при вигині вона повертається у вихідне положення без видимих слідів вигину, чого не скажеш про підробки. До того ж на оригінальній устілці є логотип Nike.

Піднявши устілку, Ви побачите шви, якими прошитий корпус кросівок і підошва. В оригінальних кросівках шви "густі" і рівні, а ось в підроблених Roshe One шви більш рідкі і неякісно нанесені.

оригінальних кросівках шви "густі" і рівні

6. Ціна

Знайшли кросівки Nike Roshe One за сміховинно низькою ціною? Ціна занадто мала, щоб бути правдою? Є одна відмінна приказка: "ми завжди отримуємо те, за що платимо". Тому оголошення на подобі: "тільки зараз ціна всього 799 грн - звичайна ціна 2500 грн. Встигни до кінця тижня!" повинні включати у Вас кнопку особливої обережності.

Ціна - це дуже привабливий показник; іноді може здатися, що Ви знайшли продавця, який доставляє кросівки від офіційного дистриб'ютора без будь-яких посередників, за рахунок чого його ціна на кросівки є значно нижчою, ніж у інших. Але в реальності за занадто низькою ціною і фразами про розпродажі криються підробки, реальна ціна яких набагато нижча навіть тієї нової, що вказана в акції.

Оригінальні кросівки Nike Roshe One можна купити, в середньому, за ціну від 70 доларів. Враховуйте, що ціна на них в Україні буде включати вартість доставки, розмитнення і комісії магазину, в якому ви купуєте взуття.

7. Якість матеріалів

Компанія Nike піклується про якість кросівок, що випускаються, чого не скажеш про фірми, що виготовляють підроблені Nike Roshe One. Придивіться до дрібних деталей: шви, з'єднання підошви з корпусом - все це повинно бути зроблено дуже акуратно, так, щоб не було до чого причепитися. Шви повинні бути рівномірними, а кількість видимого клею повинна бути зведеною до нуля. Підошва Nike Roshe One не має аналогів у світі. Її краї і оформлення протектора дуже чіткі, а ось в підроблених кросівках підошва може бути кривуватою і виглядати так, ніби кросівки вже були в експлуатації.

У висновку хочеться сказати одне: популярність підроблених кросівок Nike Roshe One в Україні - це всього лише вимушений захід, ми це розуміємо, і ні в якому разі не засуджуємо тих, хто вибрав їх для покупки. Однак, купуючи кросівки, Ви повинні дивитися ширше, ніж лише на можливість заощадити. Адже кросівки - це взуття, що проходить з нами 1-2-3 сезони; це те, за рахунок чого формується наша стопа, від чого залежить втома наших ніг при ходьбі. Від усіх цих дрібниць залежить і наше самопочуття, і наше здоров'я.

Краще підкопити, але купити оригінальні, якісні кросівки, і якщо Ви захочете піти цим шляхом, перевірте асортимент оригінальних Nike Roshe One в нашому магазині.

Якщо Вам сподобався цей матеріал, просимо поділитися ним з Вашими друзями через одну із соціальних кнопок, розміщених нижче. Це дає нам стимул писати для Вас більше корисних статей. Спасибі!

   
  

Автор блогу Роман Юрченко,

05 травня 2016 року