Прокрутіть хроніку кар'єри Майкла Джордана (Michael Jordan) і ви поринете в історію життя богоподібної людини, яка все своє життя присвятила баскетболу і кросівкам Air Jordan. Ми розповімо вам де, коли і як відбулися найсенсаційніші моменти його життя і кар'єри, одночасно розповідаючи як це вплинуло на створення і розвиток Air Jordan.

Майкл Джордан і Медісон-Сквер-Гарден - просте рівняння з двома змінними, в результаті чого виходять неймовірні результати. Спочатку кар'єра Джордана крутилася навколо вуличних майданчиків, де він набирав свою популярність, і напевно навіть кілька його кращих матчів були саме на вуличних майданчиках. Але, скоріш за все, найзнаменитіша гра все-таки сталася на полі Медісон-Сквер-Гарден, і називають її "Double Nickel", ця подія сталося 28 березня 1995 року.

Давайте упустимо трохи цю подію, не все відразу, і перейдемо до часу за два тижні до цієї гри. Джордан сидів удома в якості колишнього гравця NBA, але якась «сверблячка» все-таки залишилася. «Сверблячка», яка змусила його повернутися на поле. На наступний день після гордої фрази "Я повернувся", Джордан вступив до лав Чикаго Буллз (Chicago Bulls) зі знаменитим номером 45. Майкл все ще не до кінця відновився, і це було видно, але світ чекав його ривка, адже матч між «биками» і Pacers набрав колосальні телевізійні рейтинги для NBA за останні два десятиліття. У тій грі Майкл практично нічим не відрізнявся від звичайних гравців і це всіх дивувало.

Michael Jordan - декілька кадрів з найбільш значущих моментів життя

Через чотири гри Майкл знову зайняв місце на троні короля NBA. Наступний запланований матч мав відбутися між Chicago Bulls і New York Knicks. Саме в цьому матчі Майкл неймовірно прославився, хоча він і так був знаменитий, але після цієї гри він став суперзіркою. Ті щасливчики, які прийшли на гру в Медісон-Сквер-Гарден стали свідками найбільшої гри, вони побачили, як Майкл заробив свої 55 очок своєю майстерністю і привів Chicago Bulls до неймовірної перемоги.

Хоча переможний м'яч забив не Джордан, та ця гра все ж стала знаменна. Переможний м'яч забив Білл Веннінгтон (Bill Wennington), який зробив переможний слем-данк, але за допомогою гольового пасу Джордана. Після його 55 очок і переможного пасу, ця гра увійшла в історію як "Double Nickel" і досі виступає в якості одного з найвидатніших моментів за всю історію NBA.

Вас напевно цікавить, в чому ж тоді грав Майкл??? Під час цієї знаменної гри Майкл носив кросівки Air Jordan X [White Black Varsity Red], які скорочено назвали "Чикаго". Air Jordan X розроблені інженером Nike - Тінкером Хетфілдом (Tinker Hatfield). У той час як "double nickel" не фігурує в якості кар'єрного досягнення Air Jordan X, вони все одно зобов'язані фігурувати в кар'єрі Джордана. Хоча Майкл зіграв всього кілька ігор в кросівках Air Jordan X, вони все одно увійшли в історію, не дивлячись на те, що опісля Майкл перейшов на Air Jordan XI. Якщо вас цікавить ця модель, поспішаю вас порадувати, що в цьому році ці кросівки отримали перевидання і можуть вважатися одним з кращих релізів Air Jordan 2012 року.

   
  

Автор блогу Роман Юрченко,

01 вересня 2012 року