Останнім часом засіб для чищення кросівок Jason Markk став дуже популярним. Не знаю, чи то сучасні кросівки вже не розраховані на чистку підручними засобами, чи то підручні засоби (на кшталт звичайного мила) стали настільки "термоядерними", що змивають не тільки бруд, а і фарбу на замшевих елементах кросівок. Але зараз кожен, хто замислюється над питанням "як почистити замшеве взуття?" або "як почистити сіточку на кросівках Air Max?", мимоволі стає учасником лотереї: пощастить чи не пощастить?

Будучи недовірливим до всіх цих рекламних роликів і галасу навколо незнайомого мені продукту, я вирішив все перевірити особисто. Домовився з друзями, і вже через декілька днів переді мною був пак товарів, серед яких і набір для чищення кросівок Jason Markk Premium Kit, який став основою для написання цієї статті. На перший погляд все виглядає пристойно: в наборі флакон з рідиною і якісна щітка, а що з усього цього вийде - подивимося. Отже, поїхали...

Чистка кросівок за допомогою Jason Markk Premium Kit

Чистка кросівок за допомогою Jason Markk Premium Kit

В нашому блозі ми завжди намагаємося бути чесними та об'єктивними, саме тому з метою ознайомлення з продукцією Jason Markk було вирішено провести тест на чистку кросівок. В якості "піддослідного кролика" були обрані кросівки Nike Air Max 90 OG Infrared. Чому саме вони? Насправді все просто. Корпус цих кросівок комбінований: тут можна побачити елементи зі шкіри, замші і вставки сіточки з бавовни. Саме в подібних випадках виникають проблеми з чищенням, адже всі ми знаємо, що навіть чистка сіточки викликає труднощі, не кажучи вже про замш.

Для початку детально пройдемось по набору і подивимося, що про нього пишуть:

Рідина:

  • флакон містить 118 мл рідини, що дозволяє очистити до 100 пар взуття - смілива заявка;

  • власне рідина для чищення не містить жодних шкідливих речовин;

  • рідина для чищення на 98,3% натуральна і повністю біоразкладна.

Для початку детально пройдемось по набору Jason Markk

Jason Markk - рідина для чищення кросівок

Щітка:

  • має якісний синтетичний ворс;

  • дерев'яна ручка (виконана вручну) стійка до утворення плям;

  • підійде для очищення всієї поверхні кросівок.

Щітка Jason Markk

Щітка з набору Jason Markk

Як виявилося, щітка, яку ми отримали в комплекті - це ще не ідеал. Це свого роду "вступний інструмент" класу Стандарт, яким можна чистити кросівки, але особливо м'які тканини нею краще не чіпати. Для замші і нубуку створена спеціальна щітка Преміум класу - Jason Markk Premium Shoe Cleaning Brush.

Набір Jason Markk

Тепер вже легко згадувати цю подію, але для правдивості тесту нам довелося навмисно вимазувати мої Nike Air Max 90 Infrared. Це, напевно, було найбільшим випробуванням - взуття все-таки шкода. Я, як і багато хто з вас, люблю свої кросівки, дбаю про них, а особливо дбаю про чистоту сіточки, за яку я згадував раніше. Сам я навряд вимазав би їх як слід, тому попросив свого друга, а він зробив це просто "приголомшливо": з піском і брудом, без частки жалю і докорів сумління. Кросівки вимазалися, а сам я вже був не впевнений чи зможе Jason Markk їх очистити.

Нагадую: кросівки вимазані перед очищенням!

Вимазані спеціально для тестування набору для чищення кросівки Nike Air Max 90 Infrared

Вимазані спеціально для тестування набору для чищення кросівки Nike Air Max 90 Infrared

Вимазані спеціально для тестування набору для чищення кросівки Nike Air Max 90 Infrared

Вимазані спеціально для тестування набору для чищення кросівки Nike Air Max 90 Infrared

Тестування набору для чищення Jason Markk на кросівках Nike Air Max 90 Infrared

Використовувати засіб Jason Markk дуже просто. Достатньо ознайомитися з інформацією, розташованою на задній частині упаковки або на флаконі. Там описаний ряд дій, які по порядку слід виконувати:

  1. Акуратно струсіть зі взуття зайвий бруд, все те, що може прибрати суха щітка, ганчірка і т.д. Приділіть цьому етапу максимум уваги

  2. Занурте щітку з набору в воду, після чого гарненько струсіть з неї зайву вологу. При необхідності використовуйте рушник для забору зайвої води

  3. Далі наносимо на щітку засіб для чищення, після чого знову злегка змочуємо її водою (щітка не повинна бути дуже мокрою - стежте за цим)

  4. Після цього можемо приступати до чищення. Найкраще чистити різні за кольором елементи окремо один від одного: так ви уникнете можливого фарбування одними елементами інших. Візьміть перший кросівок в одну руку, щітку в іншу і починайте чистити, виконуючи механічні рухи вперед-назад. Пам'ятайте: не потрібно терти із зусиллям, докладайте стільки зусиль, скільки відчуваєте, але не старайтеся занадто

  5. Зайву вологу і пінку забираємо рушником

  6. У місцях, де потрібно буде дочистити, повторіть дії 2-5

  7. Чекаємо повного висихання кросівок

Чистимо кросівки Jason Markk

Як бачите, нічого складного. В цілому ефект досить хороший (дивіться фото нижче), а так як найбільше мене цікавило очищення саме замші і сіточки, з цим Jason Markk впорався. А ось шкіряні вставки навіть при найбільш сильних забрудненнях можна очистити за допомогою звичайного мила, наносячи невелику його кількість на зубну щітку. Тільки не пробуйте чистити зубною щіткою замш, нубук і подібні делікатні матеріали! Ризикуєте пошкодити матеріал кросівок, як у цьому випадку.

Порівняйте кросівок, який вже був почищений раніше, і той, до якого ми ще не приступали:

Порівняйте кросівок, який вже був почищений раніше, і той, до якого ми ще не приступали

Результат після чищення Jason Markk

В цілому, я не побачив мінусів - ну може один, а конкретніше: коли тільки починаєш чистити кросівки, крапельки миючого засобу розлітаються навколо і на одяг, і на стіл. Але якщо бути більш-менш акуратним, таких проблем не буде. Як я вже згадував вище, не варто докладати значних зусиль при терті щіткою об кросівки, в наборі щітка версії Стандарт, а для замші вона не підходить. У моєму випадку проблем не було, але все ж, будьте дуже обережні.

Повністю очищені кросівки:

Виробник стверджує, що рідини в наборі Jason Markk Premium Kit вистачить на очистку 100 пар кросівок. Не знаю чи це так, але якщо так, тоді переді мною чистка ще 99 пар. Може зайнятися платним очищенням від Styles? 

Якщо у Вас був досвід використання даного засобу або є свої напрацьовані методи очищення кросівок, напишіть про них в коментарях нижче. Упевнений, що всім буде цікаво прочитати це!

Не буде зайвим розмістити тут декілька відео роликів про те, як інші люди чистять свої кросівки за допомогою Jason Markk:

Додаючи до всього вищесказаного, на офіційному акаунті бренду на фейсбуці ми знайшли кілька фотографій, на яких показана чистка кросівок з різних матеріалів. Це Nike Roshe Run з сіточки, забруднені фарбою і "витримані" в брудному стані 2 тижні, і кросівки Air Jordan 5 із замші. В обох випадках Jason Markk очистив фарбу.

Якщо Вам сподобався цей матеріал, просимо поділитися ним з Вашими друзями через одну із соціальних кнопок, розміщених нижче. Це дає нам стимул писати для Вас більше корисних статей. Дякуємо!

Цікаве по темі:

   
  

Автор блогу Роман Юрченко,

29 квітня 2016 року