Я давно мріяв про кросівки Nike Air Max 90. Якщо бути більш точним, то з того моменту, як побачив їх на якомусь реп-виконавцю в польській версії "Yo! MTV Raps". Так, вони виглядали дуже круто, і хлопці, які у них були взуті, виглядали також круто, і музика, яку вони грали, була нереально крутою... Знаєте, з 6-го класу школи я був затятим шанувальником хіп-хоп музики, мені подобалося все, що прямо або побічно мало відношення до цього стилю, саме тому я був просто зобов'язаний рано чи пізно отримати саме ці кросівки. Проблема полягала в тому, що дістати їх на той момент було нереально. Можливо в Київ, Варшаву чи Москву їх доставили б по спец. замовленню, але в моє провінційне містечко вже точно ні.

3 роки в Nike Air Max - чи варто витратити $200 на кросівки?

Ще не в Україні, але коли кросівки (нарешті!) з'явилися в продажу в Польщі, і пропала необхідність морочити голову з доставкою з США. Їх ціна коливалася в районі 1,5 - 2,5 тис. грн (ще за старим курсом долара - близько $200), для мене вони стали трохи ближчими, але як і раніше залишалися недосяжними. Мій місячний бюджет на той час становив близько $120, які потрібно було рівномірно розподілити на їжу, проїзд і "культурні" заходи. Напевно, нікому не потрібно пояснювати, чому будучи студентом я не мав можливості дозволити собі таке дороге взуття?

Виділити гроші на такі кросівки я зміг всього три роки тому, коли заробив перший куш на блозі. Як тільки заробіток опинився на моєму рахунку, я одягнувся і помчав в магазин Nike, попросив розмір 43, оплатив покупку, перевзувся і гордий, як павич, вийшов з магазину на вулицю. Я відчував себе так, немов у мене було день народження. Як в дитинстві, коли мама поклала мені під подушку набір Lego і замість того, щоб спати, я збирав його до 2 години ночі. Це було саме те почуття, ще одна мрія підлітка була реалізована, а від усвідомлення, що за свою мрію я зміг заплатити сам, мені було ще приємніше.

Зараз Аір Макси - це шалено популярне взуття, і я підозрюю, що багато хто з Вас задумуються про їхню покупку, а в силу того, що моя пара пройшла зі мною через кілька сезонів, думаю, я можу відповісти на питання: чи варто витратити $200 на кросівки Nike Air Max?

Мій відгук про кросівки Nike Air Max 90

Дизайн

Дизайн кросівок Nike Air Max 90

В цьому питанні я буду виключно необ'єктивним, так як 90-та модель стала частиною хіп-хоп культури, якою я захоплений ще з підліткового віку, вони мені просто завжди подобалися. Це кросівки, які відмінно виглядають і є досить універсальними, Їх можна однаково успішно носити як з джинсами, шортами і jogger-ами, так і з сукнями (для дівчат).

Зручність

Зручність кросівок Nike Air Max 90

Я люблю легке взуття і дуже добре відчуваю себе в кросівках Cortez, а ще краще в Pre Montreal, Roshe Run і навіть в еспадрільях. До речі, останні не підходять, наприклад, для подорожей. Мої кросівки Nike Air Max є важчими за всі вище перераховані пари, але навіть через такий довгий термін використання я не відчуваю, що на моїх ногах "обуті дві цеглини", як в ситуації з зимовими черевиками K1X. Усередині Макси дуже м'які, і, недивлячись на досить жорстку конструкцію, при ходьбі це не викликає дискомфорту. У цих кросівках можна сміливо йти з думками "а чи не буцнути мені ось цей камінчик?". А якщо говорити про підошву, то повітряна подушка Air знає свою справу. На будь-яких нерівностях вона чудово амортизує, і хоч я не рекомендую професійно займатися в 90-х Аір Максах бігом, для любителів пробігтися протягом дня за автобусом вони стануть дійсно відмінним варіантом.

Міцність

Міцність кросівок Nike Air Max 90

Через 3 роки дійсно інтенсивного використання, рівень зносу невисокий. Насправді, сліди того, що я в них ходжу, видно тільки в районі п'яти. Тут можна виділити легку стертість і невеликі пошкодження підошви, фарбу, що злізла, і пошарпаність задника. А ось шкіряний корпус - найбільш важлива частина цих кросівок, ніде не тріснув, не луснув і істотно не деформувався. Усередині кросівок (з урахуванням того, що з моменту покупки я знімаю і взуваю їх без расшнурування, і крім того, що я описав вище) не з'явилося ніяких дірок і т.д. До того ж, хоч це і не рекомендується, я прав кросівки в пральній машині, та в жодному місці не виступив клей і не з'явилося жодних інших пошкоджень від контакту з хімією.

Міцність кросівок Nike Air Max 90 через 3 роки використання

Підводячи підсумок, актуальний стан кросівок можна оцінити на 4 +, як сказав би бувалий продавець б/в товарів.

Використання

В яку погоду краще носити кросівки Nike Air Max 90?

Ось ми і дійшли до найважливішого пункту. Для мене шкіряні кросівки Nike Air Max 90 - це міське осінньо-зимове взуття, і не дивлячись на те, що створені вони дещо для інших завдань, з цим вони справляються чудово! Перш за все в них тепло (ось тому я не розумію людей, які носять їх влітку), а завдяки високій підошві і шкіряному корпусу в них важко промочити ноги, а також вони набагато легші будь-яке інше "осіннє" взуття. У кросівках Nike Air Max 90 комфортно ходити по легкому снігу, в них не слизько.

Їх можна носити не знімаючи з моменту, коли приходить перша прохолода, і до моменту, коли випадає достатня для ліплення сніговиків кількість снігу, а ось коли стає тепло і зникає необхідність одягати куртку - чистіть їх та забирайте в шафу.

Чи варто?

Чи варто купити кросівки Nike Air Max 90?

Напевно, щоб не ставати причиною заповнення вулиць цими кросівками, я повинен Вам сказати, що Air Max занадто розрекламовані і за них просто шкода викидати такі суми, але правда зовсім інша. Так, варто підкопитти і купити чоловічі кросівки Nike Air Max 90 за $ 200 хоча б раз, тому що дизайн, якість і зручність цих кросівок дійсно вражаючі. Рекомендую!

Якщо Вам сподобався цей матеріал, просимо поділитися ним з Вашими друзями через одну із соціальних кнопок, розміщених нижче. Це дає нам стимул писати для Вас більше корисних статей. Дякуємо!)

Стаття по темі: Як відрізнити підроблені Nike Air Max до і після покупки?

   
  

Автор блогу Роман Юрченко,

23 квітня 2016 року